18.11.2021 SaaS-valuaatiot: Näin sijoittajat ja ostajat määrittävät arvon

18/11/2021

15:00

Online

Kun on aika hakea rahoitusta tai neuvotella yrityksen myynnistä, on valuaatiota liian myöhäistä miettiä. Tunnuslukuihin ei enää ehdi vaikuttaa. Niinpä nyt kannattaa suunnata SaaS-klubille perehtymään miten ja mille tasolle sijoittajat ja ostajat SaaS-yrityksiä nyt arvostavat.

Mitä siis pitäisi tehdä, jotta SaaS-yritys saisi muhkean rahoituksen tai mehukkaan ostotarjouksen? SaaS-valuaatiota ja valuaatiomekanismeja klubille tulee avaamaan Ernst & Youngin Ville Rissanen, ja juontajana tavalliseen tapaan Antti Pietilä. Fokus ja data on miljoonaluokan SaaSeissa, mutta sinnehän kaikki tähtäävät. 

Käsittelemme:

  • Kertoimet: Millä kertoimilla nyt sijoitetaan ja ostetaan?
  • Kehitys: Miten valuaatiokertoimet ja volyymit ovat kehittyneet?
  • Tunnusluvut: Mitä tunnuslukuja sijoittajat ja ostajat tuijottavat, ja miten ne tyypillisesti lasketaan? Mitkä tunnusluvut nähdään hyvinä?
  • Kasvu ja churn: Kuinka kovaa pitää kasvaa, ja kuinka hyvin asiakkaista pitää kiinni, jotta saat korkean hinnan. Entä paljonko voi tulla takkiin, jos luvut eivät olekaan erinomaisella  tasolla?
  • Korjausliike: Valuaatiot ovat nyt ennätyskorkealla, mutta miltä maailma näyttää? Tuleeko korjausliike? Kannattaako nyt myydä, vai voiko vielä odottaa?
  • Palvelut ja toistuvaislaskutus: Yleinen usko on, että vain MRR huomioidaan, mutta mikä on totuus?
  • Muut ehdot: Pääseekö “eläkkeelle” nauttimaan rikkauksista heti vai täytyykö sitoutua, ja kuinka pitkäksi aikaa, ostajan palvelukseen? Entä mitä muita ehtoja rahan ja osakkeiden lisäksi kauppaan yleensä kuuluu?

Ilmoittaudu nyt!

Ville Rissanen

DIRECTOR at EY CORPORATE FINANCE

Ville Rissanen johtaa EY Corporate Financen TMT-yritysjärjestelytiimiä Helsingissä, fokus-alueinaan softa- ja IT-yhtiöiden myynnit, ostot ja pääomajärjestelyt. Ville on toiminut vajaan vuosikymmenen yritysjärjestelyiden parissa ja on työskennellyt softa-alalla.

Jaa tapahtuma: