12.5.2022: SaaS-rahoituskierros – näin valmistaudut ja tärkeimmät vaiheet

12/05/2022

09:00

Online

Suomalaiset SaaS-yritykset kasvavat ja kansainvälistyvät ennätyksellistä vauhtia. Kun kasvuvaiheen SaaS-firma tavoittelee pääomarahoitusta (Venture Capital, VC) on edessä rahoituskierros. Pääomasijoittajan mieleen ovat SaaS-yritykset, joilla on niin kasvuhaluja kuin kehittymisen edellytyksiä.

Tähtäätkö SaaS-yrityksen kasvattamiseen nyt tai tulevaisuudessa? Mietitkö, miten vakuuttaa pääomasijoittajat niin, ettei rahoituskierroksella jäädä tyhjin käsin vaan uutta kasvupääomaa myös varmistetaan riittävästi? Tämänkertaisessa SaaS-klubissa valmistellaan SaaS-yritys rahoituskierrokselle ja opitaan:

  • Miten varmistat, että olet oikealla VC-polulla? (markkina, tiimi, tuote & diili tehtävissä)?
  • Mitä VC evaluoi ja mikä kiinnostaa eri rahoitusvaiheissa? (Pre-Seed, Seed, A-round)
  • Mitkä ovat yleisimmät syyt, miksi pääomasijoittaja EI sijoita?
  • Miten metriikkaa kannattaa hyödyntää?
  • Miten valmistaudut rahoituskierrokselle eli mitä voi tehdä ennakkoon?
  • Millaiseen aikatauluun tulee olla valmistautunut ja miten hyödynnät valmiita pohjia?
  • Mitkä ovat tärkeimmät juridiset seikat rahoituskierroksen eri vaiheissa? (LOI -> DD -> Investment agreement -> SHA(t) -> €€€)
  • Miten laitat dokumentaation (sijoituksen dokumentaatio, vakuutukset sijoittajille, osakassopimus) kuntoon?

Studiossa tuttuun tapaan SaaS-klubin luotsi Antti Pietilä, kasvuyritysten juridiikkaan & rahoituskierroksiin perehtynyt asianajaja Olli Oksman (Kalliolaw) sekä softaliiketoiminnan & kasvun asiantuntija Sakari Pihlava (Vendep Capital). Tervetuloa!

Olli Oksman

Managing Partner @ Kalliolaw Asianajotoimisto

Ollilla on yli kymmenen vuoden kokemus kasvuyhtiöiden juridiikasta ja hän on toiminut neuvonantajana kymmenillä rahoituskierroksilla avustaen sekä kohdeyhtiöitä että kotimaisia ja ulkomaisia Venture Capital-rahastoja.

Sakari Pihlava

General Partner @ Vendep Capital

Sakarilla on yli 25 vuoden kokemus ohjelmistoliiketoiminnasta ja kasvusta aina startupista listautumiseen saakka Euroopassa ja Yhdysvaltojen itärannikolla. Hän aloitti uransa F-Securessa ja sittemmin hän työskenteli Saksan vanhimmalla pääomasijoittajalla TVM Capitalilla Münchenissä ja Bostonissa, sekä Efectellä ennen Vendep Capital ensimmäisen rahaston perustamista. Sakarin tausta on erityisen vahva yritysohjelmistoissa ja tietoturvassa. Hän on Brellan ja HappySignalsin hallituksen puheenjohtaja ja hallituksen jäsen useissa SaaS kasvuyhtiöissä.

Jaa tapahtuma: